Gudbrandsdalsbunad
Gudbrandsdalen har opp gjennom tidene hatt flere ulike herrebunader i bruk, alle med litt forskjellig utseende. I 1962 ble det satt i gang produksjon av en bunad som ble skapt etter draktmateriale fra siste halvdel av 1800-tallet, men som er ikke nøyaktig kopi. Man var opptatt av at det skulle være rom for en viss variasjon, så det ble komponert flere alternativer.
Jakke
Jakken er kort eller halvlang i sort klede, eller halvlang i hvit klede. Den halvlange jakken har ermebryninger og ståkrage, og kantes med rødt ullbånd, men har egentlig utgangspunkt i en eldre draktskikk. Den korte jakken har ståkrage og nedbrettede slag, og stammer fra siste halvdel av 1800-tallet. Halvlang jakke trenger 12 store og 4 små sølvknapper, mens kort jakke trenger 10 store og 6 små sølvknapper.
Vest
Vesten er dobbeltspent med ståkrage og nedbrettede slag. Stoffet kan være «rutastoff», eller forskjellige varianter av silke og brokade. Vesten lukkes med 10 små sølvknapper.
Bukse
Det er valgfritt om man ønsker nikkers eller lang bukse. Begge variantene har en bred klaff foran, og nikkersen har i tillegg knesplitt med linning ved hvert kne. Nikkersen lukkes med 6 små og 7 store sølvknapper og knespenner i sølv, mens langbuksen lukkes med 6 store sølvknapper.
Skjorte
Skjorten er i hvit bomull uten broderi, og lukkes med en halssølje og mansjettknapper i sølv.
Strømper, hosebånd og sko
Håndstrikkede strømper i ubleket ullgarn som holdes opp av flerfargede hosebånd i farger som matcher bunaden. Sorte bunadsko med sølv- eller tinnspenne.
Hodeplagg og halstørkle
Det kan brukes en sort filthatt med lav eller rund pull, og et silketørkle som knytes utenpå skjortekragen i farger som matcher bunaden.
Sølv
Det brukes oksidert sølv, og man trenger halsknapp, knapper, mansjettknapper og knespenner. Kniv og lommeur med sølvkjede er også fint tilbehør. Alt kan kjøpes hos BunadRosen.