Vest-Telemarksbunad
Rundtrøyebunaden fra Vest-Telemark er siste ledd i den mannlige folkedrakttradisjonen i området fra ca 1850, og var i bruk frem til dressmoten overtok på 1900-tallet. Denne bunaden kom samtidig som de lange buksene ble tatt i bruk, men nikkersen gikk aldri helt ut av produksjon. Mye av grunnen var at man på 1900-tallet hadde en forestilling om at en norsk bunad skulle ha nikkers.
Jakke
Jakken sys i sort ulldrapé eller klede, og har nedbrettet krage og slag. Pyntestikninger nede på jakken og på ermene er valgfritt. Jakken er dobbeltspent med 10 store og 6 små sølvknapper.
Vest
Vesten sys i sort ulldrapé eller klede og har nedbrettet krage og slag. Den er dobbeltspent og lukkes med 12 små sølvknapper.
Bukse
Det er valgfritt om man ønsker nikkers eller lang bukse. Begge variantene har gylf og stikklommer, og sys i sort ulldrapé eller klede. Nikkersen har knesplitt med linning som lukkes med 6 små sølvknapper.
Skjorte
Skjorten er i hvit lin med hvitt eller sort broderi på krage og mansjetter. Alternativt kan man bruke en bomullskjorte uten broderi. Skjorten lukkes med en halsring og mansjettknapper i sølv.
Strømper, hosebånd og sko
Håndstrikkede strømper i ubleket ullgarn som holdes opp av flerfargede hosebånd i farger som matcher bunaden. Sorte bunadsko med sølv- eller tinnspenne.
Hodeplagg og halstørkle
Det kan brukes en sort filthatt med flat pull, og et silketørkle som knytes utenpå skjortekragen i farger som matcher bunaden.
Sølv
Det brukes oksidert sølv, og man trenger halsring, små og store knapper og mansjettknapper. Kniv og lommeur med sølvkjede er også fint tilbehør. Alt dette kan kjøpes hos BunadRosen.